Terugblik Communitydag 2023

BPUG Seminar: woensdag 4 oktober 2023

Als BPUG staan wij voor het delen van kennis en ervaring rondom het organiseren van verandering. Er is ruime keuze uit best en good practices. Maar wat is nou de beste manier om een verandervraagstuk beet te pakken? En is er wel een beste manier? 

Wij vinden dat je vooral moet kijken wat past bij de vraag, maar ook bij jouzelf als professional. Met alle middelen die voorhanden zijn kan je zelf je ingrediënten selecteren uit de kookboeken die vanuit de best practices beschikbaar zijn voor jouw eigen succesrecept. Maar hoe kies je nou de juiste ingrediënten voor jouw gerecht?

BPUG_logo_medium.png

Het recept voor succes

Het 25e BPUG Seminar op 4 oktober 2023 in Vergadercentrum Domstad heeft het thema: Het recept voor succes

KWD-logo-1.png

Meer dan een seminar

Vorig jaar namen wij al afscheid van het traditionele format van een seminar met losse parallelsessies en keynotes. Zo'n seminar waar je aan het eind van de dag niet meer weet wat je nou allemaal gehoord hebt. We willen dat je ook echt wat leert en de dag na het seminar je inzichten ook in de praktijk gaat brengen. Dit jaar zetten we daarin de volgende stap. Eigenlijk is het seminar geen seminar meer, maar onze jaarlijkse communitydag. Een dag waarop wij samen komen, kennis uitwisselen en netwerken. 

Samenwerking met bedrijven en organisaties

We hebben besloten te stoppen met sponsors. We willen geen bedrijven die reclame maken in ruil voor geld, we zijn een community. Dat betekent allerminst dat we stoppen met de samenwerking met organisaties.
Onze community bestaat uit professionals en organisaties. Allemaal hebben we wat te halen en wat te brengen. En samen maken we onze activiteiten mogelijk. Met inhoud, met netwerk, met inspanning en met middelen. En ja, ook met geld.
We ontmoeten elkaar op het communityplein. Op het communityplein kunnen de aangesloten bedrijven zich presenteren en het gesprek aangaan met de professionals. Deze gesprekken kunnen gaan over dienstverlening, ontwikkelingen in het vakgebied, de arbeidsmarkt of projecten en opdrachten. 

Word lid!

Ben je zelf nog geen lid, maar wil je wel onderdeel worden van de community en gratis deelnemen aan al onze events, inclusief het seminar? Word dan direct lid voor slechts € 82,50 (ex BTW) per jaar!
Daarnaast zijn wij op zoek naar organisaties die als bedrijf lid willen worden en zo de vereniging en het seminar willen versterken. Hier vind je de standaardinformatie. Maar we zoeken graag samen naar een win-win voor alle partijen. Neem contact met ons op om daar met ons over te sparren. 

LG_Fortes_FC_jpg.jpg
image001.png
Intermedius-logo-fc-rgb4x.png

Menu

We schotelen je een viergangenmenu voor waarin je wordt getrakteerd op samenhangende interactieve sessies. Natuurlijk is er ook ruimte om kennis te maken met professionals en organisaties uit het netwerk.

9.30 Amuse

We starten met een inspirerende opening waarin onze voorzitter Frank Oeben je meeneemt in de vraag wat voor jou succes betekent, welk recept jij nodig hebt om jezelf als professional te ontwikkelen. Hiermee heb je de focus scherp voor de rest van de dag. 

11.00 Voorgerecht

Na de ontmoetingen in de koffiepauze duik je een van de vier inspiratiesessies die gegeven worden door onze bedrijfsleden. Visies op de ontwikkelingen in het vakgebied, ingrediënten voor het uiteindelijke recept voor succes. Er zijn twee rondes, dus je kunt twee sessies volgen. Tijdens de lunch praat je bij op het communityplein.

Bekijk de inspiratiesessies

13.30 Hoofdgerecht

In de middag gaan we aan de slag met de Open Space methode. De BPUG is een community die draait om van en met elkaar leren en inspireren. Open Space is een methode die ervoor zorgt dat grotere groepen op een energieke manier een gezamenlijk probleem of doelstelling uitwerken. 
Begeleid door de collega's van GroupMapping maak je een verdieping naar jouw recept voor succes. Vanuit jouw ontwikkelvraag ga je samen met andere leden leren, delen en maken op basis van een casus. 

16.00 Nagerecht

In de synthese brengen we de inzichten bij elkaar en vertaal je deze naar een concrete afspraak met je buddy. Je maakt afspraken over wat je morgen en verder gaat doen. Want je bent nog niet klaar. Je bent pas begonnen!

16.30 Borrel

Op het communityplein praten we na met een borrel en een hapje.

Tijdschema

 9:00 Inloop op het communityplein
 9:30 Opening: op zoek naar de ingrediënten voor succes
10:30 Koffiepauze op het communityplein
11:00 Volg 1 van de vier inspiratiesessies
11:40 Wisseltijd
11:50 Volg 1 van de vier inspiratiesessies
12:30 Lunch op het communityplein
13:30 Energizer + uitleg middagprogramma
14:00 Open space: verdiepen op jouw recept voor succes
16:00 Synthese en handshake
16:15 Plenaire afsluiting
16:30 Borrel op het communityplein

Promista_transparant.png
Agile_Leiderschap_Canvas_logo.png
Clover_met_brand.png
hogeschool-utrecht-logo.png

Schrijf je nu in!

10
okt
BPUG Projectcommunitydag 2024
  • Seminar
  • Domstad Vergadercentrum
Productowner.nl-PO-Uitgelichte-afbeelding.png

Blik terug naar vorig jaar

Tijdens het vorige seminar in 2022 trokken we nieuwe schoenen aan. Dat was terug te zien in de opzet van het seminar programma en ook in de inhoud van de overwegend actieve en energieke sessies.

Terugblik seminar 2022

Van_Haren_logo.png
Partner
IPMA.png
Partner
KNVI.png
Partner

Terugblik op het seminar

Terugblik op een geslaagde dag

  • Terugblik op het seminar

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat wij ons jaarlijkse feestje vierden in Vergadercentrum Domstad. Ik mocht de dag openen en ging in...

Wat kan de projectmanager leren van een Ultramarathon?

  • Terugblik op het seminar

Jasper van den Brink is als docent aan de Hogeschool Utrecht betrokken bij de minor Projectmanagent en de masters Projectmanagement en...


Eigenaarschap en verantwoordelijkheid

  • Terugblik op het seminar

Een sessie van een club van product owners op een seminar voor projectprofessionals. Kan dat wel? Wat ons betreft juist wel. Want bijna...

Een nieuw seminar met een nieuwe opzet

  • Terugblik op het seminar

Het thema van dit Seminar was ‘Nieuwe Schoenen’ . Dit thema gold ook voor BPUG als organisatie van het Seminar. Zo was er gekozen voor een...


Nieuwe (wieler)schoenen

  • Terugblik op het seminar

Op het 24e BPUG seminar werden we geïnspireerd door voormalig atleet en bondscoach van het jaar Hugo Haak. Onze BPUG voorzitter Frank Oeben...