Blog

Wil jij bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar stuurgroepen?

Beste lezer, 

Zoals je weet, rapporteren veel projectmanagers aan een tijdelijke stuurgroep voor een project of programma. Met namen als stuurgroep, project board of steerco. Nu blijkt dat wetenschappelijk onderzoek naar deze stuurgroepen vreemd genoeg nauwelijks bestaat.  Daarom ondersteunen we als BPUG het onderzoek van de Technische Universiteit Delft naar stuurgroepen.

Het zou heel fijn zijn als je hieraan wilt bijdragen. Dat kan als je betrokken bent geweest bij een project stuurgroep ergens de afgelopen drie jaar en het project minimaal een deel van de eindproducten heeft opgeleverd. Het maakt voor de respondenten niet uit wat de rol was in de stuurgroep: een lid, rapporterend projectmanager of bijv. aanwezig vanuit een PMO-rol. Het soort project maakt ook niet uit, kan bijv. zijn voor een nieuwe fabriek, fysieke infrastructuur, innovatie of ICT. Deelname kost 15 minuten tijd. De resultaten zijn anoniem en leiden tot een wetenschappelijk artikel.

De link naar de survey: https://tudelft.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_eFesAtS9pRkI9FQ

Voel je vrij om de link naar deze pagina door te sturen naar anderen met soortgelijke ervaring. Deelname kan tot en met september 2023.

Met vriendelijke groeten,

Jaap Stoppels | PhD candidate at the TU Delft | Faculty of Civil Engineering and Geosciences

j.stoppels@tudelft.nl | +31 6 22779824

 


Eigenaarschap en verantwoordelijkheid
13okt

Eigenaarschap en verantwoordelijkheid

Een sessie van een club van product owners op een seminar voor projectprofessionals. Kan dat wel? Wat ons betreft juist wel. Want bijna...

Projectpolitiek
22jun

Projectpolitiek

Op 20 juni 2023 vond er een boeiende BPUG-kennissessie plaats over Projectpolitiek, gehouden op het kantoor van KWD Resultaatmanagement...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen