Blog

Waarom je 'team' als 'iiii' schrijft

'There is no 'I' in TEAM', is een tegeltje dat nog wel eens voorbij komt. Want er is geen plek voor ego's in een team. Het gaat om het gezamenlijke resultaat. Niet het individuele. 

Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. In zoverre, er is natuurlijk een gezamenlijk doel waarvoor het team geformeerd is, maar de individuen, de i'tjes, in dat team zijn niet geboren om dat teamdoel te behalen. Het team bestaat juist alleen maar uit i'tjes.
Barbara Stam vertelde in de podcast die ik met haar opnam (aflevering S2:032) dat ze zichzelf had betrapt dat ze bij teams telkens op een te hoog niveau inprikte. Ze vertelde over het model van Tribal leadership, uit het boek van Dave Logan, John King en Halee Fischer-Wright waarin wordt gesproken over '5 stages of Tribal Culture'. 

>>Lees verder op Ennuactie.nl


Nieuwe schoenen
12okt

Nieuwe schoenen

Verandering is wat ons bezighoudt. We delen best practices over verandering. Maar de verandering verandert. Deze verandering is...

De bedoeling van verandering
08mei

De bedoeling van verandering

Naast mijn werk als coach en trainer help ik organisaties met het organiseren van opleidingsaanbod en het (beter) laten functioneren van...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen