Blog

Bescheidenheid siert de projectprofessional; Erkenning dat niet alle kennis en competenties intern beschikbaar hoeven te zijn

In de snel veranderende wereld van projectmanagement is het cruciaal voor projectprofessionals om te erkennen dat ze niet altijd alle benodigde kennis en competenties in huis hebben. Een recente kennissessie, georganiseerd door de BPUG en verzorgd door consultants van GroupMapping in Amsterdam, heeft dit belangrijke punt opnieuw benadrukt.

GroupMapping is een toonaangevend adviesbureau op het gebied van het ontwerpen en faciliteren van samenwerking in veranderingsprocessen, projecten en leiderschapsontwikkeling. Vanuit de overtuiging dat complexiteit vraagt om verbinding blinken zij uit in het werken met grote groepen mensen die te maken hebben met hoge complexiteit en urgentie. Zij werken op basis van het Creative Process Model ontwikkeld door Matt en Gail Taylor, dat uitgaat van het vroegtijdig doorbreken van silo’s in veranderprocessen. Enerzijds om een rijkere oplossing te ontwikkelen, anderzijds om mensen te inspireren en echt te betrekken. Veranderen lukt pas echt als je het samen doet. 

Tijdens de kennissessie hebben de consultants van GroupMapping ons een fascinerend inzicht gegeven in hun werkwijze en aangetoond dat het ontwerpen en begeleiden van een creatief proces een echt vak is dat niet zomaar even erbij kan worden gedaan. Het is van vitaal belang voor projectprofessionals om bescheidenheid te tonen en te erkennen dat ze niet altijd alle antwoorden hebben. Door externe experts zoals die van GroupMapping in te schakelen wanneer specifieke kennis of competenties vereist zijn, kunnen projectteams profiteren van gespecialiseerde expertise en ervaring die anders misschien niet beschikbaar zou zijn.

Een van de belangrijkste lessen die we tijdens de kennissessie hebben geleerd, is dat het niet alleen gaat om het hebben van de juiste kennis, maar ook om het vermogen om deze effectief toe te passen in de context van het project. Door samen te werken met externe experts die zich hebben gespecialiseerd in bepaalde aspecten van projectmanagement, kunnen projectprofessionals hun projecten naar een hoger niveau tillen en betere resultaten behalen.

Kortom, nederigheid en het erkennen van onze beperkingen als projectprofessionals is een teken van kracht, geen zwakte. Door samen te werken met externe experts kunnen we onze projecten verrijken en onze successen vergroten.

 


Terugblik op een geslaagde dag
21dec

Terugblik op een geslaagde dag

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat wij ons jaarlijkse feestje vierden in Vergadercentrum Domstad. Ik mocht de dag openen en...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen