Walk the talk in de zorg

Over dit evenement

Categorie
Kennissessie
Organisator
BPUG
Datum en tijd
20 apr. 2023 18:15 - 21:30
Locatie
UMC Utrecht

Walk the talk in de zorg

Digitale Transformatie voor de juiste zorg

Door omstandigheden kan deze sessie helaas niet doorgaan! 

 

De zorg in Nederland staat voor grote uitdagingen. De complexiteit van de zorg neemt toe, terwijl de budgetten slinken, de uitstroom van personeel problematisch is, er veel vacatures zijn, de stress ten gevolge van de hoge werkdruk toeneemt, er te weinig instroom is omdat de salarissen te laag zijn, de zorgprofessional wordt ondergewaardeerd.

Dat betekent dat er naar oplossingen moet worden gezocht. Er wordt veel van ICT en technologie verwacht, maar er moet ook gezocht worden naar best practices uit andere sectoren die zich daar al hebben bewezen.
Hoe helpen we de Zorg in Nederland? Hoe houden we de Zorg draaiend?

In deze sessie zal Daniël Jolink een groot aantal ontwikkelingen in de zorg toelichten, zowel technologische als procesmatige verbeteringen, om vervolgens met de zaal in discussie te gaan over welke ontwikkelingen en best practices zij zien in hun eigen sector, die wellicht ook van toepassing zouden kunnen zijn in de zorg.
Welke best practices in andere sectoren kunnen worden toegepast in de zorg om de uitdagingen aldaar te lijf te gaan.
Met andere woorden: wat kan de zorg leren van de banken, van productiebedrijven, van logistieke bedrijven, van Coolblue en Booking.com, van Uber en Amazon, van PostNL en ANWB?

Ben jij een projectleider, programma manager, change manager, proces manager, business developer, innovatie manager of een creatieve denker met een open mind? Wil jij de vertaling kunnen maken van best practices in de ene bedrijfstak naar oplossingsrichtingen waar de zorg mee verder kan? 
Discussieer dan mee, en help de Zorg in Nederland vooruit!

Daniël is Programma manager bij de afdeling Strategie & Transformatie van het UMC Utrecht. Hij is Medisch & Moleculair Bioloog, meer dan 35 jaar ervaring, waarvan de laatste 10 jaar in de Zorg.

Praktische informatie

Programma:
18:15 – 18:50 uur Ontvangst en eten van een broodje
18:50 – 19:00 uur Welkom en Introductie
19:00 – 21:00 uur Sessie door Daniël Jolink
21:00 – 21:30 uur Afsluiting en borrel

Deelname is gratis voor leden, €25,- voor niet leden

Locatie:
UMC Utrecht
Heidelberglaan 100
3584 CX Utrecht