Sturen op waarde in agile projecten

Over dit evenement

Categorie
Workshop
Organisator
KWD Resultaatmanagement
Datum en tijd
16 nov. 2023 16:00 - 20:30
Locatie
KWD Resultaatmanagement, Edisonbaan 15 Nieuwegein

Sturen op waarde in agile projecten

Workshop Resultaatgericht sturen op waarde

Deze workshop zal gaan over “het sturen op waarde in agile projecten”. ‘Waarde’ lijkt wel het nieuwe toverwoord in organisaties. ‘Het meest waardevolle eerst’, ‘Ordenen op waarde’, ‘Klantwaarde’, en ‘Waardesturing’, hoor je steeds vaker voorbij komen vooral ook in agile omgeving. Maar hoe geef je hier nu handen en voeten aan?

Hoe zorg je er voor dat je continu juist die software blijft leveren die het meeste waarde creëert voor de organisatie? Hoe prioriteer je die functionaliteit en hoe meet je de waarde die je er uiteindelijk mee genereert? Als je niet meet kun je ook niet bijsturen en in de praktijk zien we dat helaas te vaak. Nadat de functionaliteit door het project is opgeleverd begint het pas echt dat de organisatie hier  geld mee gaat verdienen. Er wordt niet (meer) gemeten of de software die toegevoegde waarde levert die verwacht was. Daarmee wordt ook niet geleerd om het een volgende keer beter te doen.

Nu is waarde een lastig begrip en is dat een reden om niet te meten. Een klant zei “waarde is zo’n zelfde begrip als kwaliteit, iedereen heeft er een beeld bij maar concretiseren is lastig”. Dat komt omdat waarde afhankelijk is van het moment, de situatie en de perceptie van de persoon.

Erik van DaalenJos van der Heijden en Luuk Ketel hebben een boekje geschreven over hoe om te gaan met waarde en hier ook resultaatgericht op te sturen. Tijdens de workshop zullen Erik en Jos je meenemen in de wereld van waarde. Wat is waarde, hoe concretiseer je dat en hoe zorg je ervoor dat je waardegericht stuurt.

Onderwerpen

  • Wat is waarde?
  • Het waardesturingsmodel
  • Waarde definiëren, creëren en consumeren
  • Prioriteren op basis van waarde
  • Het meten van waarde

Hiervoor gebruiken we een mix van theorie, onderlinge discussie en praktische oefeningen.

Praktische informatie

De inloop is vanaf 16:00 uur., we beginnen uiterlijk om 16.30 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Er zijn voldoende parkeerplaatsen rond het gebouw (inclusief laadpalen). Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wat krijg je hiervoor:

  • Een workshop met waardevolle inzichten die je direct kunt toepassen;
  • Een overheerlijk diner, vers bereid door de restaurant chef van KWD;
  • Contact en discussie met vakgenoten.
    Het boekje ‘Resultaatgericht sturen op waarde' van KWD.

Let op, vol is vol, dus schrijf je snel in!

We hopen je op 16 november te mogen begroeten.

Locatie

Conclusion-gebouw
Edisonbaan 15
3439 MN Nieuwegein

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien