Projectpolitiek

Over dit evenement

Categorie
Kennissessie
Organisator
BPUG
Datum en tijd
20 jun. 2023 18:00 - 21:00
Locatie
KWD Nieuwegein

Politiek is een ‘fact of life’, ook in projecten. Hoe ga je er effectief mee om?

We gaan in deze workshop kort in op de theorie over projectpolitiek. Te beginnen met het politieke gehalte van een project: Ben ik me bewust van de mate van politiek in en rond mijn project? (App: de Politieke Barometer).

Het grootste deel van de workshop besteden aan de impact ervan op de deelnemers. Hoe sensitief zijn zij voor projectpolitiek? Niet elke projectmanager heeft politieke voelhorens, mensen zijn in verschillende mate gevoelig voor de politieke context. (App: de Politieke Sensitiviteit meting). En individuele projectmanagers hebben ook andere voorkeuren in de stijl waarmee ze met projectpolitieke kwesties omgaan. (App: de Politieke Handelmeter). We gaan met de deelnemers aan de slag over hun houding en opstelling bij projectpolitiek, met accent op het toepassen van de eigen voorkeurstijl bij politieke issues en conflicten. Politiek is gewoon een gegeven en je moet er een beetje de lol van inzien om er mee te dealen!

Spreker: Luuk Ketel

Luuk is een resultaatgerichte manager met veel ervaring in verschillende managementrollen. Creëert beweging en boekt tegelijk resultaat. Schakelt gemakkelijk tussen de verschillende managementniveaus en brengt de belangen op één lijn. Hij heeft oog voor mensen en hun mogelijkheden, verbindt de betrokken mensen, geeft structuur, zet de koers uit, handelt met snelheid en is vasthoudend tot het eindresultaat.

Deze workshop is gebaseerd op een boekje uit de KWD reeks: Projectpolitiek voor en door projectmanagers.
Ondersteunende tests zijn beschikbaar in de KWD-app, gratis te downloaden via de App store en Play store: KWD app.

Programma

18:00 – 18:50 uur:   Ontvangst en het nuttigen een warme maaltijd
18:50 – 19:00 uur:   Welkom, mededelingen BPUG en introductie workshop
19:00 – 21:00 uur:   De workshop
21:00 – 21:30 uur:   Napraten met een drankje

Locatie

KWD Resultaatmanagement
Edisonbaan 15
3439 MN Nieuwegein

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien