Duurzame business modellen

Over dit evenement

Categorie
Kennissessie
Organisator
BPUG
Datum en tijd
25 jan. 2023 18:15 - 21:30
Locatie
Nieuwegein

Een stimulans om te komen tot meer ontwerpen van duurzame business modellen

We hebben inmiddels brede overeenstemming bereikt over het 'waarom' om te handelen voor duurzaamheid in het bedrijfsleven. De uitdaging is nu om te begrijpen 'hoe'. Tegenwoordig komt het begrijpen van het 'hoe' met een gevoel van urgentie, aangezien klanten steeds vaker bedrijven vragen om te innoveren voor duurzaamheid. Dit is een beslissende kans. Het bedrijfsleven is een formidabele innovatiemotor. Het heeft de kennis, vaardigheden en middelen om duurzaamheidsuitdagingen om te zetten in marktkansen.

Zolang we echter worden tegengehouden door traditionele manieren van denken over bedrijfsmodellen - vaak geworteld in ideeën uit het industriële tijdperk over massaproductie en consumptie - zal het moeilijk zijn om het potentieel om duurzame waarde te creëren volledig te ontsluiten. Dit vergt o.a. een duurzaam bedrijfsmodelontwerp.

In deze workshop gaan we  aan de slag via een game met duurzame business modellen. Na een korte introductie ‘waarom’ het belangrijk is en ‘wat’ het is gaan we concreet aan de slag met het ‘hoe’.

Tijdens de game ervaren we het gebruik van duurzame bedrijfsmodellen van de toekomst. Hiermee gaan we o.a. in op welke duurzaamheidsuitdagingen ze hebben opgelost en welke innovatiekansen ze hebben benut.

Why?

De urgentie voor organisaties om met duurzame business modellen aan de slag te gaan

What?

  • Wat is een duurzaam businessmodel?
  • Wat zijn patronen voor duurzaam bedrijfsmodelontwerp
  • Problemen oplossen en nieuwe kansen vinden voor meervoudige waardecreatie

How?

  • Met een fictieve case gaan we aan de slag via een game
  • Afhankelijk van grootte groep in één of meerdere groepen
  • Bespreken ervaring en uitkomsten game

Tot slot gaat Jan in op de volgende toepassingsmogelijkheden:

  • In jouw professie; What is in it for you
  • Voor je werkgever of klant; what is in it for them
  • Voor toekomstige generaties en de planeet

Spreker: Jan Wognum

Jan is bedrijfskundig geschoold en al jaren bezorgd over onze planeet en de invloed van de mens op het klimaat. Dit maakt dat hij zich al jaren verdiept in deze materie en zich als adviseur, coach en consultant heeft gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties en professionals rond het thema ‘duurzame innovatie’. Hij heeft een mooie reeks boeken op zijn naam staan die praktisch kunnen helpen bij de transformatie naar meer innovatie en meer duurzaamheid. Hij heeft hierbij deels geput uit eigen jarenlange ervaring en deels uit best practices van de koplopers op dit gebied.

Met zijn enorme bevlogenheid voor dit onderwerp wil Jan op zijn eigen bescheiden wijze helpen deze broodnodige duurzame verandering te versnellen door meer mensen en organisaties de juiste kennis te bieden om te leren hoe je effectiever, duurzaam en innovatiever kunt worden.


Programma

18:00 – 18:50 uur Ontvangst en het nuttigen een warme maaltijd
18:50 – 19:00 uur Welkom en Introductie
19:00 – 21:00 uur Sessie door Jan Wognum
21:00 – 21:30 uur Afsluiting en borrel

Deelname is gratis voor leden, €25,- voor niet leden

Locatie

KWD Resultaatmanagement
Edisonbaan 15
3439 MN Nieuwegein

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien