Henny Portman

Henny Portman

Henny Portman, heeft 40 jaar ervaring in het projectmanagement domein. Hij traint, coacht en leidt (senior) programma-, project- en portfoliomanagers en projectsponsors, geeft (agile) workshops en voert volwassenheidsmetingen uit op basis van P3M3. Hij is internationale spreker en auteur van vele artikelen en boeken op het gebied van PM(O) en blogger.

Sessie

S6

Tijd

13.30 – 14.30 uur

Zombies, olifanten en eenhoorns: jagen op de ‘projectwezens’ die uw portfolio-oplevering vertragen

Omschrijving

Je kent waarschijnlijk wel ‘pet’-projecten, maar heb je wel eens gehoord van zombie-, olifant- of eenhoornprojecten? In de meeste organisaties komen ze voor en vertegenwoordigen manager fantasieën (en soms zelfs mythologische wezens!) die de portfolio-oplevering vertragen! In een sessie vol plezier en leren, zullen we de ‘wezens’ in uw projectzoölogie bespreken en, belangrijker nog, ingaan op de strategieën en technieken om ze op een efficiënte manier te mitigeren, neutraliseren of transformeren. Je zal ze allemaal vangen!

Workshop

In groepjes gaan we met elkaar de discussie aan om te bepalen welke strategieën en technieken je nodig hebt op projectwezens op een efficiënte manier te mitigeren, neutraliseren of transformeren en dit aan het eind aan de gehele groep teruggeven.