Laurens Putter

Laurens Putter

Met zijn enthousiaste en open persoonlijkheid helpt :Laurens professionals zichzelf te veranderen in de richting van hun aangewakkerde ambitie. Hij kan mensen op natuurlijke wijze motiveren en gebruikt creativiteit, praktijkvoorbeelden, vasthoudendheid en humor om de resultaten te bereiken. Op die manier prikkelt hij deelnemers om uit hun schulp te kruipen en nieuwe dingen te proberen.

Sessie

S3

Tijd

10.45 – 12.00 uur

Geen tijdperk van verandering, maar een verandering van tijdperk

Omschrijving

Voel het verschil – met de juiste benadering is verandering voor iedereen een kans om te ontwikkelen.

Iedereen gaat anders om met veranderingen. Dit weten we natuurlijk wel (uit de boekjes), maar als de druk en/of de urgentie toeneemt, hebben we als veranderaars toch steeds de neiging om de ander te veranderen volgens onze eigen handleiding. Weerstand negeren we, early adaptors koesteren we etc. Wat mij betreft is er geen goede of slechte reactie op verandering, maar elke reactie vraagt wel een andere benadering. Tijdens deze sessie ervaren de deelnemers het verschil en leren ze van elkaar de optimale reactie.

Werkvorm

Stoelen en tafels zijn niet nodig. We gebruiken als werkvorm “Ren je Rot”. Deelnemers moeten kiezen uit 4 stellingen en deze vertegenwoordigen elk een mogelijke reactie op verandering. Na een kort interview, per stelling, waarbij de onderbouwing van de keuze helder is geworden, gaan we samen op zoek naar een mogelijke reactie. Met elkaar exploreren we welke benadering weerstand creëert en welke interactie ruimte geeft aan het verlangen achter de zorg bij de ander. Zo krijgen de deelnemers een schat aan mogelijke reacties op collega’s in verandering. Daarna besteden we aandacht aan het herkennen van de signalen van collega’s in transitie en matchen we de inzichten van deel één aan herkenning van deel twee. De deelnemers verlaten deze sessie met hernieuwde energie om veranderingen te begeleiden of te ondergaan.