Sander Nijenhuis

De persoonlijke missie van Sander Nijenhuis is om een concrete bijdrage te leveren aan de slagkracht en wendbaarheid van het Nederlands bedrijfsleven en overheid. Als directeur van Fortes is hij al meer dan 20 jaar verantwoordelijk voor het strategisch product management van de software “Fortes Change Cloud”.

Sessie

S1

Tijd

10.45 – 12.00 uur

Agile werken of agile sabotage. Een wake-up call voor organisaties in agile verandering.

Omschrijving

Agile werken is een enorme hype. Niet alleen in bedrijven maar ook binnen de overheid. Het wordt door velen gezien als dé methode om een organisatie in beweging te krijgen. Maar is dat wel terecht?

Interessant is dat agile teams vaak bottom-up ontstaan. Mensen willen toch nooit veranderen ? Hoe komt het dan dat mensen blijkbaar wel te motiveren zijn om zelf de overstap naar agile werken te maken?

In deze sessie probeert Sander op interactieve wijze te achterhalen wat drijfveren kunnen zijn voor mensen om agile te willen werken. We gaan samen ontdekken hoe je ervoor kunt zorgen dat er een echte win-win ontstaat; voor de medewerker en voor de organisatie. Want je wilt toch dat agile werken leidt tot gerichte en strategische verandering in plaats van geldverspilling aan persoonlijke hobby-projecten?

Werkvorm

Elke deelnemer vult aan het begin van de sessie een korte online drijfverentest in waardoor we de verschillende soorten drijfveren in kaart brengen. Op basis daarvan gaan we met elkaar in gesprek hoe we deze verschillende drijfveren kunnen laten aansluiten op enerzijds agile werken en anderzijds de behoefte van een organisatie om te komen tot gerichte strategische verandering.