Kalender

Evenement 

Titel:
PiP-sessie: Overleven met projectmanagement tijdens de kredietcrisis
Wanneer:
18.11.2009
Locatie:
Conclusion Implementation - Utrecht
Categorie:
Prince in Praktijk

Omschrijving

Op woensdag 18 november 2009 geeft Richard Moret van Expecto PRINCE2 Academy een presentatie over zijn ervaringen in Londen:

Overleven met projectmanagement tijdens de kredietcrisis

PRINCE2® en de projectenportefeuille van de Barclays Bank en de
Rabobank International London

Tja, en toen? De wereld draait (gelukkig) door. Maar er is wel iets veranderd. De kredietcrisis heeft gevolgen gehad voor het projectmanagement bij banken. En heeft de besluitvorming over de projectenportefeuille flink veranderd. De Barclays Bank en de Rabobank International London zetten PRINCE2 nu op een unieke manier in om de projectenportefeuille te besturen.

In deze PiP vertelt Richard Moret hoe deze banken de projectportefeuille in de praktijk managen en welke implementatie van PRINCE2 dit mogelijk maakt. Kom luisteren en leer hoe PRINCE2 kan bijdragen aan het managen van de projectenportefeuille van je eigen organisatie:
• leer hoe je projectportfolio te optimaliseren met een eenvoudige visie op Benefits management
• leer de 0/1 Benefits berekeningen toe te passen
• leer snel en effectief de Project Business Cases te optimaliseren


Richard Moret is geaccrediteerd PRINCE2 en MSP Consultant. Hij adviseert grote infrastructuur projecten en financiële instellingen over projectmanagementmethodieken en projectbeheersing. In Nederland bijvoorbeeld het Maasvlakte2 project. Richard verricht onderzoek naar nieuwe projectmanagementmodellen en het optimaliseren van project- en programmamanagement en heeft diverse managementgames ontwikkeld (PRINCEOPOLY, Casino Wars en Conquering King’s Land). Richard geeft leiding aan de Expecto PRINCE2 Academy en heeft voor zijn werk diverse prijzen gewonnen.

Spreker:
Programma:


Uw gastheer:
Catering:
Kosten:

Dhr. Richard Moret van Expecto PRINCE2 Academy
18:30 - 19:00  Ontvangst
19:00 - 21:00  Presentatie door Richard Moret
21:00 - 21:30  Borrel
Bob Hotho
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 25,=

 

Inschrijving geschiedt in volgorde van aanmelding. Aanmelden kan via de website tot uiterlijk vrijdag 13 november 2009. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.


Na de presentatie is er voldoende gelegenheid om onder het genot van een drankje ideeën en ervaringen uit te wisselen. Uiteraard zijn wij als bestuur van de PUG ook aanwezig om uw vragen over de vereniging te beantwoorden.

Locatie

Locatie:
Conclusion Implementation
Straat:
Herculesplein 80
Postcode:
3584 AA
Waar:
Utrecht
Land:
Land: nl
PRINCE2 P3O MoP MSP M_o_R MoV